bars rotate
- Een update naar aanleiding van de persconferentie van 15 februari  jl. 
Het LUMC blijft nog enigszins terughoudend m.b.t. de versoepelingen van coronamaatregelen. Dit geldt zowel voor de patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek.
Wat betreft het onderwijs worden via een stappenplan de komende tijd versoepelingen doorgevoerd. Houd voor het laatste nieuws dit bericht in de gaten. 

Uitgangspunten voor het onderwijs zijn vooralsnog:
• Onderwijs zal de komende periode online en waar mogelijk fysiek gegeven worden. Hetzelfde geldt voor de toetsmomenten in alle opleidingen.
• Praktijk- en of vaardigheidsonderwijs (noodzakelijk én gewenst) wordt fysiek gegeven.

Onveranderd zijn de eerder afgesproken basismaatregelen als:
• geen handen schudden
• goede hand hygiëne toepassen
• niezen in de elleboog
• thuisblijven bij (geringe) klachten en laat je testen
• thuisblijven bij contact met een persoon of huisgenoot, die positief getest is.
 

In gebouw 3 (Onderwijsgebouw LUMC) gelden de volgende versoepelingen vanaf 21 februari:
• In de onderwijsruimten hoef je geen mondneusmaskers te dragen, is er geen beperking van groepsgrootte en hoef je geen 1,5 m afstand te houden.
• In de gangen (openbare ruimte) die je wèl een mondneusmasker te dragen en 1,5 meter afstand te houden.
LET OP! Zodra je het onderwijsgebouw verlaat richting het hoofdgebouw dan gelden de LUMC maatregelen, d.w.z. medisch mondneusmasker dragen, 1,5 meter afstand houden in alle ruimtes en de beperkingen van groepsgrootte (m.u.v. collegezaal 1, hier gelden de versoepelingen onderwijs).

 


 

Vacatures opleidingsplaatsen

- Ben je leergierig, werk je graag in teamverband en spreekt de medische wereld jou aan? Dan ben je misschien wel onze nieuwe operatieassistent! 

Educatie Zorgsector (LUMC) gaat verder als Zorgopleidingen LUMC

-

Educatie Zorgsector gaat vanaf 1 januari 2023 verder onder de naam Zorgopleidingen LUMC. Deze naam geeft beter weer wat wij doen en waar we in gespecialiseerd zijn. Het aanbod van verpleegkundige (vervolg)opleidingen, medisch ondersteunende opleidingen en nascholingen blijft onveranderd zoals u van ons gewend bent. 

Vacatures mbo- & hbo-verpleegkunde | start september 2023

- Wil jij mbo-verpleegkundige worden? Of volg je de hbo-verpleegkunde en wil je het 3e en 4e jaar duaal studeren? Of wil je hbo-Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) duaal volgen en je hbo-diploma halen en werken in de praktijk?

UPDATE: maatregelen m.b.t. COVID 19

- Vanwege het groeiend aantal Covid positieve besmettingen heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap een landelijk sectorplan opgesteld voor het omgaan met COVID-19 in het hoger onderwijs. Onderwijs LUMC volgt net als voorheen dit plan voor haar onderwijsactiviteiten. Het plan kent vier niveaus (1-4) met preventie en/of interventiemaatregelen, waarmee we in het onderwijs op verschillende situaties kunnen voorbereiden. Dit niveau wordt landelijk bepaald, en binnen het onderwijs wordt deze lijn qua maatregelen gevolgd. 

Open Dag - zaterdag 19 november

-

Wil je graag in de zorg werken? Ben jij op zoek naar de opleiding die bij jou past? Of ben je verpleegkundige en wil je een vervolgopleiding volgen en weten wat de studie inhoudt? Of een verpleegkundige die (mogelijk) wil werken in het LUMC? Schrijf je in voor onze jaarlijkse open dag op zaterdag 19 november!

Eerste studenten zorgopleiding Verbindend Leren halen diploma

- Afgelopen week hebben 25 zorgprofessionals hun diploma Verbindend Leren van de hybride BBL-opleiding Verpleegkundige niveau 4 behaald. 

Genomineerd voor Henk Ritzen Prijs!

- Het artikel over de Voorbehouden handelingen carroussel in het LUMC is genomineerd voor een prijs! 

Opleiden vanuit de thuiszorg tot oncologieverpleegkundige

- De oncologische zorg verplaatst zich steeds meer naar de thuissituatie van de zorgvrager en daardoor neemt de behoefte aan oncologieverpleegkundigen in de thuiszorg toe. 
 

Module A-1 Vitale functies en klinisch redeneren - Startmoment

- De Module A-1 Vitale functies en klinisch redeneren is een module dat een aantal keer per jaar gegeven wordt. De module bestaat uit 4 lesdagen en heeft een studiebelasting van circa 40 uur en is de basis voor de meeste verpleegkundige vervolgopleidingen. 
© 2015 - 2023 Leids Universitair Medisch Centrum | Algemene Voorwaarden