bars rotate
- De oncologische zorg verplaatst zich steeds meer naar de thuissituatie van de zorgvrager en daardoor neemt de behoefte aan oncologieverpleegkundigen in de thuiszorg toe. 
 
In tijden waarin de oncologische zorg zich steeds meer verplaatst naar de thuissituatie van de zorgvrager neemt de behoefte aan oncologieverpleegkundigen in de thuiszorg toe. Niet alleen in onze regio maar in het hele land. De thuiszorgorganisatie kan (nog) niet zelfstandig opleiden tot een CZO erkende oncologieverpleegkundige. Daarom wordt er in onze regio door diverse thuiszorgorganisaties en CZO erkende praktijkleerplaatsen in ziekenhuizen gewerkt aan verregaande samenwerking.

Hoe gaat dit eruit zien?
Theorie en praktijk vinden niet geheel gelijktijdig plaats maar in aansluiting of deels in overlap met elkaar. Hierbij wordt dan gebruik gemaakt van vrijstellingen op basis van eerder verworven competenties (EVC’s).
De oncologieverpleegkundige in opleiding start met de theorie van de opleiding en is dan werkzaam in een thuiszorginstelling. Detachering naar een erkende basisleerplaats in de praktijkinstelling wordt afgesproken zodat deze aansluitend kan plaatsvinden. Op deze basisleerplaats werkt de oncologieverpleegkundige in opleiding toe naar het bekwaam verklaren van de Kern EPA’s die leiden tot het CZO erkende diploma oncologieverpleegkundige.
Hierna gaat deze medewerker weer werken in de thuiszorginstelling.
Afspraken tussen de diverse instellingen in deze regio zijn of worden met elkaar gemaakt en de eerste medewerkers vanuit de thuiszorgorganisatie zijn afgelopen tijd begonnen met de theorie van de opleiding.

Wat merken wij op?
De onderlinge contacten die nu worden gelegd hebben al een geleid tot meer samenwerken op het gebied van stageroutes in de keten van zorg.
Voor de zorgvrager in de toekomst een grote meerwaarde dat de oncologieverpleegkundige die hem of haar begeleidt de CZO erkende professional is die zicht heeft op de hele keten van zorg die de zorgvrager doorloopt.

Genomineerd voor Henk Ritzen Prijs!

- Het artikel over de Voorbehouden handelingen carroussel in het LUMC is genomineerd voor een prijs! 

Module A-1 Vitale functies en klinisch redeneren - Startmomenten in 2022

- De Module A-1 Vitale functies en klinisch redeneren is een module dat een aantal keer per jaar gegeven wordt. De module bestaat uit 4 lesdagen en heeft een studiebelasting van circa 40 uur en is de basis voor de meeste verpleegkundige vervolgopleidingen. 

UPDATE maatregelen m.b.t. COVID-19 | 21 februari 2022

- Een update naar aanleiding van de persconferentie van 15 februari  jl. 

Testbeleid LUMC

-

Medewerkers & studenten LUMC moeten nog altijd testen bij afdeling VGM. 

Vacatures operatieassistent & anesthesiemedewerker i.o.

-

Word jij de nieuwe collega in opleiding op de operatiekamer? Als operatieassistent of anesthesiemedewerker?

Vacatures mbo- & hbo-verpleegkunde | start september 2022

- Wil jij mbo-verpleegkundige worden? Of volg je de hbo-verpleegkunde en wil je het 3e en 4e jaar duaal studeren?

Open dag? Meer weten over de verpleegkundige (vervolg)opleidingen? 

- Zaterdag 6 november jl. heeft onze open dag plaatsgevonden. Heb je deze gemist? Of heb je deelgenomen aan een presentatie of proefles en wil je deze nog eens nalezen?
Hieronder vind je een aantal van de presentaties en proeflessen die deze dag zijn gegeven. 

AskLUMC COVID-19 pagina

- Relevantie informatie alijd binnen handbereik! Ga naar de AskLUMC COVID-19 pagina. Snel en gemakkelijk toegang, waar je ook bent.
© 2015 - 2022 Leids Universitair Medisch Centrum | Algemene Voorwaarden