bars rotate
-

Medewerkers & studenten LUMC moeten nog altijd testen bij afdeling VGM. 

Daar waar het ministerie van VWS bekend maakte dat men over kan gaan tot gebruik van sneltesten thuis bij milde klachten, in plaats van een PCR-test bij de GGD, houdt het LUMC vast aan de regel dat medewerkers LUMC zich moeten laten testen bij de afdeling VGM.

Zie hieronder de link voor nadere informatie.

https://www.albinusnet.nl/actueel/nieuws/2021/december/laat-je-testen-via-vgm/

 

Open dag - zaterdag 18 november 2023

- Wil je graag in de zorg werken? Ben jij op zoek naar de opleiding die bij jou past? Of ben je verpleegkundige en wil je een vervolgopleiding volgen en weten wat de studie inhoudt? Of een verpleegkundige die (mogelijk) wil werken in het LUMC? Schrijf je in voor onze jaarlijkse open dag op zaterdag 18 november 2023. 

Oncologieverpleegkundigen worden opgeleid vanuit de thuiszorg

- Binnen de zorgsector is het nu mogelijk om verpleegkundigen vanuit de thuiszorg op te leiden tot oncologieverpleegkundigen. "EPA-gericht opleiden," opent de deuren voor verpleegkundigen die zich willen specialiseren in oncologie en hun bijdrage willen leveren aan de zorg voor kankerpatiënten.

Educatie Zorgsector (LUMC) gaat verder als Zorgopleidingen LUMC

-

Educatie Zorgsector gaat vanaf 1 januari 2023 verder onder de naam Zorgopleidingen LUMC. Deze naam geeft beter weer wat wij doen en waar we in gespecialiseerd zijn. Het aanbod van verpleegkundige (vervolg)opleidingen, medisch ondersteunende opleidingen en nascholingen blijft onveranderd zoals u van ons gewend bent. 

Vacatures mbo- & hbo-verpleegkunde | start september 2023

- Wil jij mbo-verpleegkundige worden? Of volg je de hbo-verpleegkunde en wil je het 3e en 4e jaar duaal studeren? Of wil je hbo-Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) duaal volgen en je hbo-diploma halen en werken in de praktijk?

UPDATE: maatregelen m.b.t. COVID 19

- Vanwege het groeiend aantal Covid positieve besmettingen heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap een landelijk sectorplan opgesteld voor het omgaan met COVID-19 in het hoger onderwijs. Onderwijs LUMC volgt net als voorheen dit plan voor haar onderwijsactiviteiten. Het plan kent vier niveaus (1-4) met preventie en/of interventiemaatregelen, waarmee we in het onderwijs op verschillende situaties kunnen voorbereiden. Dit niveau wordt landelijk bepaald, en binnen het onderwijs wordt deze lijn qua maatregelen gevolgd. 

Eerste studenten zorgopleiding Verbindend Leren halen diploma

- Afgelopen week hebben 25 zorgprofessionals hun diploma Verbindend Leren van de hybride BBL-opleiding Verpleegkundige niveau 4 behaald. 

Genomineerd voor Henk Ritzen Prijs!

- Het artikel over de Voorbehouden handelingen carroussel in het LUMC is genomineerd voor een prijs! 

Opleiden vanuit de thuiszorg tot oncologieverpleegkundige

- De oncologische zorg verplaatst zich steeds meer naar de thuissituatie van de zorgvrager en daardoor neemt de behoefte aan oncologieverpleegkundigen in de thuiszorg toe. 
 

Module A-1 Vitale functies en klinisch redeneren - Startmoment

- De Module A-1 Vitale functies en klinisch redeneren is een module dat een aantal keer per jaar gegeven wordt. De module bestaat uit 4 lesdagen en heeft een studiebelasting van circa 40 uur en is de basis voor de meeste verpleegkundige vervolgopleidingen. 

UPDATE maatregelen m.b.t. COVID-19 | 21 februari 2022

- Een update naar aanleiding van de persconferentie van 15 februari  jl. 
© 2015 - 2023 Leids Universitair Medisch Centrum | Algemene Voorwaarden