bars rotate
- Wil je graag in de zorg werken? Ben jij op zoek naar de opleiding die bij jou past? Of ben je verpleegkundige en wil je een vervolgopleiding volgen en weten wat de studie inhoudt? Of een verpleegkundige die (mogelijk) wil werken in het LUMC? Schrijf je in voor onze jaarlijkse open dag op zaterdag 18 november 2023. 

Ben je geïnteresseerd in een opleiding in de zorg? Wil je bijvoorbeeld weten hoe het studieprogramma eruitziet, hoe je tijdens een opleiding wordt begeleid en wat er allemaal gebeurt op een afdeling binnen het ziekenhuis? Of ben je verpleegkundige en wil je in het LUMC komen werken? Bezoek onze open dag en kom alles te weten over zorgopleidingen en hoe het is om in het LUMC te leren en/of werken!

Datum: zaterdag 18 november
Tijd: 10.00-15.00 uur
Locatie: LUMC Onderwijsgebouw (gebouw 3), Hippocratespad 21, Leiden
In gesprek
Deze dag kun je naast meer informatie inwinnen over de zorgopleidingen ook in gesprek gaan met onze collega’s, opleiders, praktijkopleiders en studenten van de verschillende afdelingen en operatiekamer. Zij staan deze dag voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Afdelingen
De volgende afdelingen zullen zich presenteren: het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ), de Intensive Care (IC), Neonatale Intensive Care Unit (NICU), de operatiekamer (OK), afdeling Radiologie & Radiotherapie, afdeling Centrum voor Ongeplande Opname (CVOO), afdeling Oncologie & Hematologie, afdeling Endoscopie, afdeling Dialyse, het Hartlong Centrum, het Transplantatie Centrum, afdeling Neurologie & Psychiatrie, verleegafdelingen Chirurgie en het Geboortehuis Leiden.

Werken bij het LUMC
De afdeling ‘Werken bij het LUMC’ is ook aanwezig tijdens de open dag en daar kan je informatie krijgen over de mogelijkheden om bij het LUMC te komen werken en wat voor soort vacatures er open staan voor verpleegkundigen. En je kunt natuurlijk bij de verschillende afdelingen die aanwezig zijn alvast kennismaken en informeren hoe het is om daar te werken. Lees meer

Presentaties
Tevens kun je presentaties bijwonen van onze verpleegkundige (vervolg)opleidingen. Houd deze website in de gaten voor het uiteindelijke programma.

Aanmelden
Meld je aan voor de open dag via de button hieronder. Heb je je aangemeld dan krijg je een week voorafgaand aan de open dag het programma inclusief plattegrond toegestuurd via mail.

A-1 module nu ook als EPA LZ-FO-06 te volgen

- Met ingang van 1 maart '24 is de A-1 module te volgen als theoriemodule én als EPA LZ-FO-6 Zorgdragen voor een zorgvrager op een verpleegafdeling met (risico op) bedreigde vitale functies.

Oncologieverpleegkundigen worden opgeleid vanuit de thuiszorg

- Binnen de zorgsector is het nu mogelijk om verpleegkundigen vanuit de thuiszorg op te leiden tot oncologieverpleegkundigen. "EPA-gericht opleiden," opent de deuren voor verpleegkundigen die zich willen specialiseren in oncologie en hun bijdrage willen leveren aan de zorg voor kankerpatiënten.

Educatie Zorgsector (LUMC) gaat verder als Zorgopleidingen LUMC

-

Educatie Zorgsector gaat vanaf 1 januari 2023 verder onder de naam Zorgopleidingen LUMC. Deze naam geeft beter weer wat wij doen en waar we in gespecialiseerd zijn. Het aanbod van verpleegkundige (vervolg)opleidingen, medisch ondersteunende opleidingen en nascholingen blijft onveranderd zoals u van ons gewend bent. 

UPDATE: maatregelen m.b.t. COVID 19

- Vanwege het groeiend aantal Covid positieve besmettingen heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap een landelijk sectorplan opgesteld voor het omgaan met COVID-19 in het hoger onderwijs. Onderwijs LUMC volgt net als voorheen dit plan voor haar onderwijsactiviteiten. Het plan kent vier niveaus (1-4) met preventie en/of interventiemaatregelen, waarmee we in het onderwijs op verschillende situaties kunnen voorbereiden. Dit niveau wordt landelijk bepaald, en binnen het onderwijs wordt deze lijn qua maatregelen gevolgd. 

Eerste studenten zorgopleiding Verbindend Leren halen diploma

- Afgelopen week hebben 25 zorgprofessionals hun diploma Verbindend Leren van de hybride BBL-opleiding Verpleegkundige niveau 4 behaald. 

Genomineerd voor Henk Ritzen Prijs!

- Het artikel over de Voorbehouden handelingen carroussel in het LUMC is genomineerd voor een prijs! 

Opleiden vanuit de thuiszorg tot oncologieverpleegkundige

- De oncologische zorg verplaatst zich steeds meer naar de thuissituatie van de zorgvrager en daardoor neemt de behoefte aan oncologieverpleegkundigen in de thuiszorg toe. 
 

Module A-1 Vitale functies en klinisch redeneren - Startmoment

- De Module A-1 Vitale functies en klinisch redeneren is een module dat een aantal keer per jaar gegeven wordt. De module bestaat uit 4 lesdagen en heeft een studiebelasting van circa 40 uur en is de basis voor de meeste verpleegkundige vervolgopleidingen. 

UPDATE maatregelen m.b.t. COVID-19 | 21 februari 2022

- Een update naar aanleiding van de persconferentie van 15 februari  jl. 
© 2015 - 2024 Leids Universitair Medisch Centrum | Algemene Voorwaarden