bars rotate
Ben je een verpleegkundige die geïnteresseerd is in de complexe zorg voor moeder, pasgeborenen en kinderen? De verpleegkundige vervolgopleidingen van het cluster Moeder en Kind bieden je expertise voor medium, high en intensive care zorg voor moeder, en kinderen in alle ontwikkelingsfases.

Moeder, kind en gezin zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de verschillende opleidingen is er aandacht voor hechting, interactie tussen ouders/verzorgers met het kind en het effect van ziek-zijn op de gezinssituatie.
Of een moeder opgenomen is tijdens de zwangerschap met hypertensie, een neonaat geboren is bij 32 weken zwangerschap, een kind van 3 jaar met thoraxdrainage of een kind van 9 jaar met meningitis op de intensive care, het heeft allemaal veel impact op en voor het gezin.
Deze effecten, maar ook de achterliggende kennis van de ziektebeelden en de verpleegkundige interventies komen in de verschillende opleidingen aan bod.
De vervolgopleidingen die we aanbieden zijn:

- high care neonatologie;
- intensive care neonatologie;
- obstetrie;
Deze opleidingen hebben een gezamenlijk basisprofiel waarin ‘zorg rondom geboorte’ centraal staat.

- intensive care kinderverpleegkunde;
- kinderverpleegkunde.
De verpleegkundige vervolgopleiding kinderverpleegkundige kan gevolgd worden voor zowel de intra- als extramurale setting.
De verpleegkundige vervolgopleiding IC Kinderverpleegkunde is gericht om volwassen IC-verpleegkundigen op te leiden voor de kinder-IC.

Meer informatie vind je hieronder bij de verschillende uitstroomprofielen.

 

 
© 2015 - 2022 Leids Universitair Medisch Centrum | Algemene Voorwaarden