bars rotate

Opleiding mbo-verpleegkunde
 
De opleiding volg je in drie jaar tijd op twee plekken: de theorie volg je op het mboRijnland en de praktijk doe je bij ons in het LUMC. Dé perfecte combinatie om je theorie in de praktijk te brengen in een veilige leeromgeving.
 
Je begint de opleiding met een beroepsvoorbereidende periode (BVP) van vijf maanden waarin je de eerste 10 weken één dag op een verpleegafdeling stage loopt en 3 dagen naar school gaat. De volgende 10 weken loop je twee dagen stage en ga twee dagen naar school (2019-2020).
Sluit je deze periode met een voldoende resultaat af, dan start je als student verpleegkunde bij het LUMC met de beroepspraktijkvorming (BPV). De BPV duurt tweeënhalf jaar. Deze periode van leren en werken is een samengaan van leren en werken: 36 uur per week werk je in de praktijk en je gaat onder werktijd twee dagen om de week naar school.
 
Begeleiding
Je wordt begeleid door werkbegeleiders en praktijkopleiders. De werkbegeleiders zijn verpleegkundigen op de verpleegafdeling. Op elke afdeling krijg je een andere werkbegeleider. Zo leer je gelijk samenwerken op de verschillende afdelingen. De praktijkopleiders zijn gespecialiseerd in ‘het leren in de praktijk’ en zijn je coach en bewaker van je praktijkleerproces. Zij kijken samen met jou naar jouw leerbehoefte en stemmen hun begeleiding daarop af.
 
Wat vragen we van jou?
Als aankomend verpleegkundige ben jij degene die de touwtjes in handen heeft over het leerproces naar je droombaan. Je wilt iets leren dus je bent actief, je denkt en doet mee, bewaakt je eigen voortgang en evalueert. We werken samen zodat we er voor zorgen dat je de opleiding met een goed resultaat afsluit.
 
Solliciteren
Als je bij de zorg denkt: dit is iets voor mij én je voldoet aan het profiel dan kun je solliciteren naar een opleidingsplaats mbo-verpleegkunde. 
Momenteel zijn er geen vacatures. Vanaf half november 2020 kun je solliciteren naar een opleidingsplaats voor startmoment september 2021. 

Meer informatie
Wil je meer informatie? Bel dan ons Onderwijsservicecentrum (OSC), 071- 52 68367.

© 2015 - 2020 Leids Universitair Medisch Centrum | Algemene Voorwaarden