bars rotate

Opleiding mbo-verpleegkunde
 
De opleiding volg je in drie jaar tijd op twee plekken: de theorie volg je op het mboRijnland en de praktijk doe je bij ons in het LUMC. Dé perfecte combinatie om je theorie in de praktijk te brengen in een veilige leeromgeving.
 
Deze opleiding begint met een beroepsvoorbereidende periode (BVP) van vijf maanden. Dit betekent dat je lesdagen afgewisseld worden met werkdagen op een verpleegafdeling binnen het LUMC. Zodra je je BVP met een voldoende afsluit, start je als student verpleegkunde bij het LUMC met de beroepspraktijkvorming (BPV). De BPV duurt tweeënhalf jaar: 36 uur per week werk je in de praktijk en onder werktijd ga je gemiddeld één dag per week naar school.
 
Begeleiding
Je wordt begeleid door werkbegeleiders en praktijkopleiders. De werkbegeleiders zijn verpleegkundigen op de verpleegafdeling. Op elke afdeling krijg je een andere werkbegeleider. Zo leer je gelijk samenwerken op de verschillende afdelingen. De praktijkopleiders zijn gespecialiseerd in ‘het leren in de praktijk’ en zijn je coach en bewaker van je praktijkleerproces. Zij kijken samen met jou naar jouw leerbehoefte en stemmen hun begeleiding daarop af.
 
Wat vragen we van jou?
Als aankomend verpleegkundige ben jij degene die de touwtjes in handen heeft over het leerproces naar je droombaan. Je wilt iets leren dus je bent actief, je denkt en doet mee, bewaakt je eigen voortgang en evalueert. We werken samen zodat we er voor zorgen dat je de opleiding met een goed resultaat afsluit.

Online open dag | 7 november 2020
Op 7 november jl. heeft onze jaarlijkse open dag plaatsgevonden. Dit jaar i.v.m de croronamaatregelen geheel online. 
Heb je deze open dag gemist? Hieronder vind je een aantal presentaties en korte films van de verschillende afdelingen die tijdens de online open dag zijn getoond. 

- presentatie opleiding mbo- & hbo-verpleegkunde
- presentatie afdeling Spoedeisende Hulp
- presentatie afdeling Willem Alexander Kinderziekenhuis
- presentatie Acute Opname Afdeling (open in Google)

- film Acute Opname Afdeling
- film afdeling IC
- film afdeling Neurologie
- film afdeling Neonatologie
- film afdeling Oncologie
- film afdeling Spoedeisende Hulp
- film afdeling Transplantatiecentrum
- film Geboortehuis
- film Willem Alexander Kinderziekenhuis


Solliciteren
Als je bij de zorg denkt: dit is iets voor mij én je voldoet aan het profiel dan kun je solliciteren naar een opleidingsplaats mbo-verpleegkunde. Momenteel zijn er geen vacatures; de vacature voor startmoment september 2021 is 27 december jl. gesloten. 


Meer informatie
Wil je meer informatie? Bel dan ons Onderwijsservicecentrum (OSC), 071- 52 68367.

© 2015 - 2021 Leids Universitair Medisch Centrum | Algemene Voorwaarden