bars rotate
Als opleidingsinstituut van het LUMC bieden wij leerzame en interessante opleidingen aan voor verpleegkundigen die werkzaam (willen) zijn in de Acute of Intensieve Zorg. De opleidingen binnen de Acute of Intensieve zorg zijn met elkaar verbonden en kennen vele raakvlakken.

Een patiënt die acuut wordt opgenomen op de Spoedeisende Hulp, bijvoorbeeld na een trauma, kan vervolgens in aanraking komen met de Acute Opname afdeling, de Recovery (na chirurgisch ingrijpen) of zelfs de Medium Care of Intensive Care bij een levensbedreigende situatie. Een patiënt met een acuut coronair syndroom kan via de Spoedeisende Hulp vervolgens in aanraking komen met de interventie-cardiologie en de Cardiac Care unit.

Deze effecten, maar ook de achterliggende kennis van de ziektebeelden en de verpleegkundige interventies komen in de verschillende opleidingen aan bod. De verpleegkundige vervolgopleidingen Intensieve zorg zijn daarom opgebouwd uit twee basismodules (Vitale functies en klinisch redeneren én de basismodule Intensieve Zorg) waarna de verschillende uitstroomprofielen worden gevolgd: Cardiac Care, Medium Care, Recovery, Intensive Care en Spoedeisende Hulp. Doe gezamenlijk wat gezamenlijk kan, is ons uitgangspunt!


Hieronder staan de verschillende opleidingen binnen het cluster Intensieve Zorg.


© 2015 - 2021 Leids Universitair Medisch Centrum | Algemene Voorwaarden