Werk je als verpleegkundige in de acute of intensieve zorg of wil je op deze afdelingen gaan werken? Misschien is een vervolgopleiding binnen het acute of intensieve zorg cluster iets voor jou!
Voldoende zorgpersoneel is cruciaal, zeker in het werkveld van de acute zorg. Om dit tekort tegen te gaan en flexibeler in te kunnen springen op de zorgvraag is de opleiding Basis Acute Zorg (BAZ) ontwikkeld.
Een patiënt die acuut wordt opgenomen op de spoedeisende hulp, bijvoorbeeld na een trauma, kan vervolgens in aanraking komen met de acute opname afdeling, de recovery (na chirurgisch ingrijpen) of zelfs de medium care of intensive care bij een levensbedreigende situatie. Een patiënt met een acuut coronair syndroom kan via de spoedeisende hulp vervolgens in aanraking komen met de interventie-cardiologie en de cardiac care unit. Deze effecten, maar ook de achterliggende kennis van de ziektebeelden en de verpleegkundige interventies komen in de verschillende EPA opleidingsroutes aan bod.
Er zijn zes startmomenten per jaar: februari, april, mei, september, oktober en december.
Een half jaar van te voren worden de startmomenten gepubliceerd op deze website en kun je je inschrijven.
Hierna kun je verschillende uitstroomprofielen volgen:
- Cardiac care
- Eerste harthulp
- Intensive care
- Medium care
- Recovery
- Spoedeisende hulp
Doe gezamenlijk wat gezamenlijk kan, is ons uitgangspunt!
Heb je interesse? Meer informatie vind je hieronder bij de verschillende EPA opleidingsroutes.
Klik hier voor meer informatie over de prijzen van de verschillende opleidingen en mogelijke trajecten.
-
In de vervolgopleiding Basis Acute Zorg Verpleegkunde (BAZ) leer je voor patiënten te zorgen die acute zorg nodig hebben, waarbij de vitale functies moeten worden bewaakt, ondersteund en soms overgenomen. Je werkt op deze afdelingen nauw samen met artsen vanwege de snel veranderende omstandigheden die bij deze patiënten kunnen optreden.
Klik hier voor meer informatie.
-
In de vervolgopleiding ''Basis Acute Zorg Verpleegkunde-theoretisch deel'' krijg je handvatten die je kunt toepassen in de zorg rondom de acute patiënt, waarbij de vitale functies moeten worden bewaakt, ondersteund en soms overgenomen.
Let op:
Deze opleiding behandelt alleen het theoretische deel van de opleiding, waarna je een LUMC certificaat ontvangt. Volg je ook het praktijkgedeelte? Schrijf je dan in voor de opleiding BAZ (Basis Acute Zorg).
-
Heb je interesse in het verplegen van patiënten met een cardiale aandoening op een afdeling Cardiac Care? Tijdens de verpleegkundige vervolgopleiding Cardiac Care leer je specifieke zorg te verlenen aan een of meerdere patiënten met een dreigende of ernstige stoornis van de vitale functies. Je raakt bekwaam in het direct handelen, omdat de patiënt vaak een acuut hartfalen en/of vaatlijden heeft.
Klik hier voor meer informatie.
-
Ben je een verpleegkundige die op een afdeling Intensive Care gespecialiseerde zorg aan patiënten wil verlenen? In de vervolgopleiding Intensive Care Volwassenen verpleegkunde leer je voor patiënten te zorgen waarvan de vitale functies worden bewaakt, die vaak ook moeten worden overgenomen. Je werkt daarbij nauw samen met artsen. Voor het behandelen en bewaken van de patiënten raak je bekwaam in het omgaan met hoogwaardige technische, medische- en verpleegkundige apparatuur. Daarnaast is er in de opleiding aandacht voor de manier waarop je de patiënt en naasten specifiek begeleidt.
Klik hier voor meer informatie.
-
Wil je als verpleegkundige op een Medium Care afdeling gaan werken?
In de vervolgopleiding Medium Care verpleegkunde leer je de zorg te organiseren voor deze patiënten van wie een of meerdere vitale functies worden bedreigd of verstoord. Continue bewaking en/of ondersteuning van vitale functies zijn daarbij noodzakelijk. Je raakt ook bedreven in het ondersteunen van de respiratie door non-invasieve beademing. De Medium Care afdeling vormt een tussenstation voor patiënten die op de Intensive Care verpleegd zijn, voordat ze naar de verpleegafdeling mogen.
Klik hier voor meer informatie.
-
Ben je als verpleegkundige verantwoordelijk voor de pre- en postoperatieve zorg van patiënten op een Recoveryafdeling? Tijdens de opleiding Recoveryverpleegkunde leer je de vitale functies van patiënten op deze afdeling te bewaken. Ook leer je om verpleegkundige interventies uit te voeren bij complicaties na een operatie.
Klik hier voor meer informatie.
-
Heb jij interesse in het werken op de Spoedeisende Hulp? Tijdens de vervolgopleiding Spoedeisende Hulp verpleegkunde leer je op gestructureerde wijze de zorgvrager te onderzoeken om vervolgens de acute zorgvraag van een patiënt goed in te kunnen schatten.
Vervolgens leer je hierbij te prioriteren en de vereiste interventies uit te voeren. Dit doe je in intensieve samenwerking met artsen en andere verpleegkundigen van verschillende disciplines.
Klik hier voor meer informatie.