bars rotate
Medisch beeldvormende en Radiotherapeutische duale (HBO-MBRT) - Radiotherapie

Heb jij een voorkeur in leren en werken tegelijk en ligt jouw interesse in anatomie en techniek? Dan ben je bij ons op de juiste plek en is de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken wat voor jou. Hebben wij je nieuwsgierig gemaakt? Lees dan snel verder!

Samenvatting
•    Combinatie leren en werken tegelijk 
•    Naast jouw studie 32 uur werken op de afdeling radiotherapie in het LUMC
•    Titel Bachelor of Science (BSc)

Je werkplek 
Op de afdeling Radiotherapie in het LUMC behandelen we patiënten met kanker met straling. Als radiotherapeutisch laborant in het LUMC behandel je mensen met kanker. Je werkt met high-tech bestralingsapparatuur die je heel precies moet instellen, zodat de straling de gezonde organen en weefsels niet beschadigt.
In deze functie is het net zo belangrijk dat je goed kunt omgaan met techniek, als dat je je kunt inleven in de patiënt. Dit maakt het vak heel divers. Kanker en de behandeling daarvan brengen veel onzekerheid in het leven van patiënten en hun naasten. Jij bent voor hen een vast en vertrouwd gezicht in de behandeling. De afgelopen jaren zijn er op het gebied van techniek grote ontwikkelingen geweest en zullen er nog vele nieuwe ontwikkelingen de komende jaren volgen.  

De afdeling Radiotherapie heeft een bijzondere samenwerking met het Reinier Graaf ziekenhuis (RdG) in Delft. Samen vormen we namelijk één unieke afdeling. We hebben dezelfde moderne apparatuur voor bestraling, dezelfde manier van werken en dezelfde software. Samen onderzoeken we steeds nieuwe technieken. Zo kiezen we per dag steeds het beste bestralingsplan bij blaasbestralingen. In de toekomst kunnen we dit ook bij darmkanker doen. De afdeling heeft vijf bestralingstoestellen plus twee op de locatie in het RdG, brachytherapie en in samenwerking met HollandPTC protonenbestraling.

Toelatingseisen
Ben jij in het bezit van een HAVO/VWO-diploma (bij voorkeur met natuurkunde en wiskunde A of B) of MBO niveau 4-diploma dan voldoe jij aan de toelatingseisen voor deze opleiding. 

Informatie opvragen
Hebben wij jouw interesse gewekt, maar heb je meer informatie nodig? Lees meer over de afdeling Radiotherapie op de website van LUMC. Of neem contact met ons op via de praktijkbegeleiders. 

Regioavond maandag 6 februari 2024 
Heb je interesse in techniek, zorg en een innovatieve baan in een mooi centraal gelegen universitair medisch centrum van Leiden? Dan is de opleiding tot Radiotherapeutisch Laborant misschien wel iets voor jou! Kom naar de regioavond om hier meer over te weten te komen.
 
  • Locatie: LUMC
  • Tijd: wordt later bekend gemaakt

Voor meer informatie of aanmelden kun je mailen naar opendagrt@lumc.nl

Praktijkbegeleiders 
Ghazella, Kees-Jan en Marleen
Telefoon: 071-5261917 
Email: praktijkbegeleidingradiotherapie@lumc.nl

Solliciteren?
Je kunt jaarlijks solliciteren van december t/m februari. Klik hier voor de vacatures in het LUMC.  
© 2015 - 2024 Leids Universitair Medisch Centrum | Algemene Voorwaarden