bars rotate

Operatieassistent in opleiding

In de operatiekamer werkt iedereen nauw samen. Als operatieassistent anticipeer je op het operatieverloop en verricht je medisch ondersteunende werkzaamheden onder verantwoordelijkheid van een chirurg. Een operatie wordt tot in de puntjes voorbereid. Jij controleert de apparatuur en zet het benodigde instrumentarium klaar. Als operatieassistent heb je verschillende taken: je kunt omlopen of instrumenteren. Als 'omloop' ben jij de schakel tussen niet-steriele en steriele werkterrein in de operatiekamer. Ook houd je je bezig met de apparatuur en administratieve werkzaamheden. Een heel diverse beroep dus.
 

Solliciteren?

Je kunt niet zo maar met de opleiding tot operatieassistent beginnen. Dit kan alleen als je in dienst bent van een ziekenhuis.
Je dient dus eerst te solliciteren naar een opleidingsplaats en vervolgens aangenomen te worden. Ben je aangenomen? Dan kun je je, via onderstaande link, aanmelden voor de opleiding.

Indien er vacatures voor operatieassistent i.o. beschikbaar zijn dan vind je deze op de websites van de volgende ziekenhuizen:
Alrijne Ziekenhuis, Haaglanden Medisch Centrum, LUMC

 

© 2015 - 2021 Leids Universitair Medisch Centrum | Algemene Voorwaarden