bars rotate

Klik hier voor meer informatie over de prijzen van de opleidingen anesthesiemedewerker, operatieassistent en klinisch perfusionist (EPA gestructureerd). 

Wil je meer informatie over het werken op de operatiekamer (OK) in het LUMC? Bekijk hier de website van onze operatiekamer. Je vindt hier meer informatie over het reilen en zeilen op de OK, opleidingen operatieassistent en anesthesiemedewerker, vacatures en ook verhalen van collega's die op de OK werken.  


 • Operatieassistent

  Wil jij operatieassistent worden die onder verantwoordelijkheid van een snijdend specialist medische werkzaamheden ondersteunt en uitvoert? In de opleiding tot operatieassistent leer je samen te werken met het OK team en de theorie te verbinden met de praktijk waar je werkzaam bent. Je raakt bekwaam in het vooruitdenken op het operatieverloop. Je leert het verloop van diverse operatieprocedures bij verschillende specialismen toe te passen en daarbij gebruik te maken van de nieuwste technieken. Je taken tijdens een operatie verschillen: je gaat omlopen of instrumenteren.
  Klik hier voor meer informatie.  

 • Anesthesiemedewerker

  Wil je anesthesiemedewerker worden? Tijdens de opleiding tot anesthesiemedewerker leer je te ondersteunen bij het toedienen van een anesthesie en bij de bewaking van patiënten tijdens de operatie. Educatie Zorgsector verzorgt de theorie van deze opleiding en in het ziekenhuis waar jij een dienstverband hebt, leer je de praktijkvaardigheden.
  Klik hier voor meer informatie.

 • Sedatie Praktijk Specialist

  Ben je anesthesiemedewerker en wil je expert worden op het gebied van de procedurele sedatie analgesie? Tijdens de Opleiding Sedatie Praktijk Specialist richt je je op volwassen patiënten die diagnostische of therapeutische ingrepen ondergaan.  Je krijgt niet alleen theorie maar je werkt ook in de praktijk.
  Kijk voor meer informatie bij Sedatie Praktijk Specialist.

 • Klinisch perfusionist

  Interesseer jij je voor het beroep van klinisch perfusionist? In de opleiding tot klinisch perfusionist leer je werken met de hart-longmachine waarmee je  tijdens een hartoperatie de bloedsomloop en de zuurstofvoorziening van patiënten overneemt en reguleert. Je krijgt theorie en je gaat in de praktijk aan de slag binnen een operatiekamercomplex.
  Klik hier voor meer informatie.

 • Hbo MBRT - Radiologie

  Ben je geïnteresseerd in de unieke combinatie van techniek én patiëntenzorg? Lijkt samenwerken met andere disciplines binnen het ziekenhuis jou boeiend, net zoals onderzoek uitvoeren?
  Dan is de hbo-opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) echt iets voor jou. Je wordt een schakel tussen technologie, veiligheid en de zorg voor de patiënt.

  Deze opleiding heeft twee uitstroomrichtingen in het LUMC:

  - Hbo-MBRT radiologie
  - Hbo-MBRT nucleaire geneeskunde.


  Meer informatie vind je op de website www.mbrt.nl.

 • Doktersassistenten

  Als doktersassistent kun je o.a. werken in een huisartspraktijk, gezondheidscentrum of in een ziekenhuis. Je hebt hier een belangrijke coördinerende en organiserende rol. Zo ben je het eerste telefonisch aanspreekpunt, organiseer je het spreekuur en ontvang je patiënten. Je voorziet de arts van de benodigde informatie ter voorbereiding op het spreekuur en je assisteert bij medische handelingen.
  Als je de opleiding doktersassistent aan het mboRijnland Leiden volgt, is er een mogelijkheid stage te lopen bij het LUMC. Geef je intresse voor een stage door bij je SLB-er van het MboRijnland. 
  Heb je interesse in de opleiding tot doktersassistent? Klik hier voor meer informatie over de opleiding bij MboRijnland.

  Ben jij een doktersassistent die zijn/haar vakbekwaamheid bij wil houden? Zorgopleidingen LUMC biedt nascholingen aan die verder ingaan op ziektebeelden, de communicatie met patiënten en diverse vaardigheden. Kijk voor meer informatie bij Nascholingen.

 • Hartfunctielaboranten

  Heb je interesse in de opleiding voor hartfunctielaborant? In deze opleiding leer je zelfstandig onderzoek te doen naar het functioneren van het menselijk hart. Daarnaast assisteer je de cardioloog bij onderzoeken en ingrepen aan het hart.
  LOI-hogeschool biedt deze opleiding in samenwerking met Zorgopleidingen LUMC (verzorging van de lesdagen) aan. De opleiding combineer je met een baan als leerling-hartfunctielaborant. Je bent alleen toelaatbaar als je bij de start van de opleiding beschikt over een relevante werkplek bij een opleidingsbevoegd ziekenhuis.
  Klik hier voor meer informatie en inschrijving bij LOI. 

 • Medewerker steriele medische hulpmiddelen

  Ga jij bij het mboRijnland de opleiding tot medewerker steriele medische hulpmiddelen volgen? Via een opleidingsplaats in het LUMC leer je in de praktijk hoe je alle medische instrumenten steriliseert. Je ontvangt meteen een salaris. 

  Voor deze opleiding zijn momenteel geen opleidingsplaatsen beschikbaar. 

 • Nascholingen

  Ben je werkzaam in de zorg en wil je meer verdieping in jouw vakgebied? Voor diverse professionals in de zorg biedt Zorgopleidingen LUMC nascholingen aan. Ook kun je bij ons terecht voor scholingen op maat. Kijk voor meer informatie bij Nascholingen.

 • Longfunctieanalist

  Voer je graag zelfstandig onderzoek uit naar het functioneren van longen bij patiënten? In de Opleiding tot Longfunctieanalist leer je op hbo-niveau over de medische, technische en sociale aspecten die je als longfunctieanalist tegenkomt. De theorie volg je aan de LOI-Hogeschool, de praktijk op de afdeling Longfunctie van het LUMC.
  Kijk voor meer informatie bij Longfunctieanalist.

© 2015 - 2024 Leids Universitair Medisch Centrum | Algemene Voorwaarden