MK-FO-4 Zorg verlenen aan een vitaal bedreigd kind waarbij vitale functies geobserveerd, bewaakt en ondersteund worden, voldoende reagerend op de geboden therapie
Doelstelling
Waar draait het om bij deze EPA?Leren door te doen! Bij deze EPA leer je hoe je zorg verleent aan kinderen (0-18 jaar) met verstoorde vitale functies. Je richt je op observatie, monitoring en ondersteuning volgens de ABCDE-methodiek. De focus ligt op vroegsignalering en effectieve interventies, met als doel: stabilisatie en herstel. Je leert hoe je snel schakelt en samen met het zorgteam de juiste keuzes maakt. In het hierbij behorende scenario-onderwijs stap je in realistische praktijksituaties en oefen je jouw vaardigheden in een veilige omgeving. Zo ben je straks helemaal klaar voor de échte kritische zorgmomenten!
Een uitgebreide beschrijving van deze EPA in relatie tot de afdeling waar je werkzaam bent, vind je op de site van het CZO.
Doelgroep
Voor wie is deze EPA?Om deel te nemen aan deze EPA, voldoe je aan de volgende voorwaarden:
- BIG-geregistreerd verpleegkundige;
- dienstverband op een (CZO erkende) kinderafdeling of intensivecare kinderafdeling (ICK/PICU).
- Je volgt deze EPA als onderdeel van je kernleerroute (intensivecare neonatologie-, highcare kinder-, intensivecare kinderverpleegkunde)
- Je kan deze EPA ook los volgen. Bekijk dan de voorwaardelijkheden voor deze EPA in de EPA-bibliotheek.
Programma
Wat kun je verwachten?Deze EPA bestaat uit 3 lesdagen, welke plaatsvinden in het Onderwijsgebouw van het LUMC. Op onze digitale leeromgeving, Moodle, wacht een uitdagend onderwijsprogramma op je.
De studiebelasting is in totaal gemiddeld 71 uur, dit is inclusief eigen voorbereidingstijd en lesdagen.
Certificering
- Certificaat College Zorgopleidingen (CZO) indien theorie behaald en praktijk bekwaam verklaard.
- Indien jouw ziekenhuis geen CZO-erkenning heeft dan ontvang jij een certificaat van Zorgopleidingen LUMC.