bars rotate

LZ-FO-5 Hematologieverpleegkunde

LZ-FO-5 Hematologieverpleegkunde

Doelgroep

Heb jij, als (oncologie- of kinder-) verpleegkundige, behoefte aan meer verdieping over hematologie? De EPA: Zorgdragen voor een hemato-oncologische zorgvrager of kind met een hemato-oncologische aandoening met een hooggespecialiseerde behandeling met CZO code: LZ-FO-5 (SPECIFIEK) biedt de theorie die je, in de zorg aan de hematologische patiënt kunt toepassen. Deze EPA is een specifieke EPA waar je tijdens de kernepa’s oncologieverpleegkunde mee van start kunt gaan. Natuurlijk kun je deze EPA ook gaan doen wanneer je in het bezit bent van het diploma oncologieverpleegkunde of kinderverpleegkunde.

Programma

In de EPA Zorgdragen voor een hemato-oncologische zorgvrager of kind met een hemato-oncologische aandoening met een hooggespecialiseerde behandeling met CZO code: LZ-FO-5 (SPECIFIEK)  komen naast “fysiologie en afwijkingen van de bloedcellen” ook ziektebeelden, diagnostiek en behandeling in de Hematologie uitgebreid aan bod.

Voor deze specifieke EPA moet je bepaalde competenties behalen welke zijn gekoppeld aan de EPA, zoals deze in overleg met het College Zorg Opleidingen zijn opgesteld. Voor een uitgebreidere uitleg met betrekking tot de EPA’s verwijzen wij naar de website van het CZO Flex Level.

Tijdsinvestering theorie

De EPA omvat 60 lesuren verdeeld over 9 lesdagen van 08.30 tot 16.40 uur. Dit is exclusief het toetsmoment die binnen een maand na de laatste lesdag gepland staat. Naast de lesuren bedraagt de studiebelasting circa 55 uur exclusief leren voor de toets.

Certificering

  • Certificaat, College Zorg Opleidingen (CZO);
  • indien jouw ziekenhuis geen CZO-erkenning heeft, krijg je een LUMC-certificaat;

Meer informatie vind je op de website van het CZO.

Media

Meer informatie.
33840 Foto Hem-1.jpg

Samenvatting

Duur

4 maanden

Toelatingsvoorwaarden

  • BIG-geregistreerd verpleegkundige;
  • dienstverband in een ziekenhuis of anderen instelling voor gezondheidszorg. Indien de EPA ook in de praktijk wordt toevertrouwd op supervisieniveau 4 is dit mogelijk wanneer je werkzaam bent in een behandelcentrum HOVON- level A, B of C-SCT of behandelcentrum met JACIE-accreditatie.

Contactpersonen

  • Opleider:
    H.M.C. (Hellen) van der Weijden e-mail
  • Organisator opleidingen:
    M.R. (Marte) Theil e-mail

Prijs

Prijzen volgen nog.

Startdatum

1 maart 2023


De EPA start bij voldoende aanmeldingen
 
 

 

Deelnemer dient zichzelf aan te melden. De leidinggevende ontvangt een email om de aanmelding te accorderen.

Aanmelden

LZ-FO-5 Hematologieverpleegkunde


 
© 2015 - 2022 Leids Universitair Medisch Centrum | Algemene Voorwaarden