Intensive Care Neonatologieverpleegkunde

Vind je het een uitdaging om als verpleegkundige werkzaam te zijn op een Neonatale Intensive Care Unit, waarbij de zorg voor moeder én neonaat centraal staat en zorg wordt verleend aan ernstig zieke pasgeborenen/neonaten, waarbij een of meerdere vitale functies intensief moeten worden ondersteund en/of worden overgenomen? Start dan met de verpleegkundige vervolgopleiding Intensive Care Neonatologie (ICN).
 
In de vervolgopleiding intensive care neonatologie staat het intensieve begin van een pasgeborene, geboren bij een zwangerschapsduur van minimaal 24 weken, centraal. Binnen de intensive care setting is de verpleegkundige uiteindelijk in staat om adequaat te kunnen reageren op de snel veranderende lichamelijke situatie van de patiënt. Naast het handelen in acute situaties wordt verpleegkundige zorg verleend waarbij veiligheid voor het kind wordt gewaarborgd.
Het kind en zijn of haar ouders zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een moeilijke of moeizame start van het kind heeft impact op de hechting tussen de ouders en hun kind. Kenmerkend voor de zorg rondom geboorte is het stimuleren van de hechting tussen kind en ouders. De verpleegkundige ondersteunt in een IC-setting het gezin, begeleidt het prille, kwetsbare en onzekere ouderschap, betrekt de ouders bij de zorgverlening en stimuleert tot krachtig ouderschap.

Programma

Je volgt de generieke module:

en de modules uit het basisprofiel obstetrie en neonatologie:

en vervolgens de modules van het uitstroomprofiel neonatologie: Lees voor meer informatie in de studiegids ‘Vervolgopleiding Intensive Care Neonatologie’.

Tijdsinvestering
Bij dienstverband van 32-36 uur: Bij korter dienstverband duurt de opleiding langer, zie studiegids.

Certificering

Meer informatie vind je op www.czo.nl

Media

Vepleegkundige opleiding Intensive Care Neonatologieverpleegkunde LUMC 36592852.jpg

Samenvatting

Duur

15 maanden

Toelatingsvoorwaarden

Contactpersonen

Prijs

Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen en drukfouten.
 

Startdatum

1 januari 2020


De opleiding start bij voldoende aanmeldingen.

 

Deelnemer dient zichzelf aan te melden. De leidinggevende ontvangt een email om de aanmelding te accorderen.

Aanmelden

 
© 2015 - 2019 Leids Universitair Medisch Centrum | Algemene Voorwaarden