Endoscopieverpleegkunde MDL

Als endoscopieverpleegkundige werk je op een polikliniek voor patiënten met Maag-, Darm- & Leverziekten, een klinische afdeling Interne Specialismen of een Endoscopieafdeling.
Je organiseert de zorg voor de patiënten en geeft aan hen informatie, instructie en begeleiding.
Je weet welke risico’s er aan de endoscopische ingreep zijn verbonden en je observeert de patiënt op de vitale functies en het welbevinden, om complicaties tijdens en na de ingreep vroegtijdig te herkennen.
Je assisteert de medisch specialist bij diverse geavanceerde, diagnostisch endoscopische onderzoeken en therapeutische behandelingen. Je draagt zorg voor het instrumentarium en de behandelruimtes. Je handelt zelfstandig binnen je eigen professionele verantwoordelijkheid.
Om deze functie goed uit te voeren ben je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zo ken je de endoscopische technieken en weet je welke richtlijnen er gelden m.b.t . de voorbereiding, de uitvoering, nazorg en patiëntveiligheid.
Alle bovenstaande facetten van de uitoefening van het beroep zijn in de opleiding meegenomen.
Voel je je uitgedaagd om je verder te bekwamen als endoscopieverpleegkundige? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Programma

De opleiding besteedt lesuren aan vakinhoudelijke kennis, vaardigheden en attitude. Daarnaast is er aandacht voor algemene verpleegkundige vaardigheden. Denk hierbij aan communiceren, klinisch redeneren en zorg voor kwaliteit. Het theorieonderwijs van de opleiding volg je afwisselend in Leiden en Rotterdam. Het onderwijs bestaat uit hoorcolleges, opdrachten die je samen met medestudenten uitvoert en zelfstudie. Een open en enthousiaste leerhouding is hierbij van groot belang. Het grootste gedeelte van het leren vindt plaats in de praktijk. Het resultaat en de ontwikkeling laat je zien in je digitale portfolio. De (praktijk)opleider en gastdocenten zullen je hierin coachen.
 
Leerroutes
Het is mogelijk om direct de hele opleiding voor endoscopie MDL als LONG te volgen. Voor beide vakgebieden leer je in theorie en praktijk.
Leerroutes: *Ben je al endoscopieverpleegkundige en wil je alléén de leereenheid LONG volgen dan start je in maart 2019 met een introductie en volg je verder het programma van de volledige opleiding mee. Meer informatie en inschrijven kan onder het tabblad 'losse modules'.

Duur
De opleiding endoscopie MDL bestaat uit minimaal 120 klokuren theorie verdeeld over 18 lesdagen inclusief één congresdag. Dit is exclusief drie stagedagen.In de eigen praktijk worden minimaal 900 klokuren besteed aan praktijkleren. Dit is conform de eisen van het CZO.
Voor de endoscopie LONG komen daar nog drie vakinhoudelijke lesdagen. Als je alleen endoscopie long volgt betekent dit ook drie maanden praktijkleren.

Certificering

Bij een CZO erkenning van de praktijkleerplaats wordt een CZO erkend diploma afgegeven.
Indien de praktijkleerplaats niet CZO erkend, ontvang je een diploma van het LUMC.

Media

Verpleegkundige vervolgopleiding Endoscopieverpleegkunde MDL LUMC.JPG

Samenvatting

Programma

Duur

12 maanden

Toelatingsvoorwaarden

Contactpersonen

Prijs

Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen en drukfouten.

Startdatum

1 oktober 2018


Deze opleiding wordt verzorgd in samenwerking met het Erasmus MC.

De opleiding start bij voldoende aanmeldingen.
De opleiding Endoscopie-MDL is inclusief de module Endoscopie-Long. Indien je deze module niet volgt kan je dit aangeven bij de opleidingscoördinator. Het factuurbedrag wordt dan € 2650,-- 
 

  • Inschrijving gesloten.

  •  
    © 2015 - 2019 Leids Universitair Medisch Centrum | Algemene Voorwaarden