Opleiding verpleegkunde mbo
 
De opleiding volg je in vier jaar tijd op twee plekken. De theorie volg je op het mbo Rijnland en de praktijk doe je bij ons in het LUMC. De perfecte combinatie om je theorie in de praktijk te brengen in een veilige leeromgeving.
 
Je begint de opleiding met zes maanden theorie op het mbo Rijnland. Tijdens deze periode, die heet Beroeps Voorbereidende Periode (BVP), loop je drie weken stage op een verpleegafdeling in het LUMC. Sluit je deze periode met een voldoende resultaat af, dan start je als student verpleegkunde bij het LUMC met de BeroepsPraktijkVorming (BPV).
 
De BPV duurt drieënhalf jaar. Deze periode van leren en werken is een samengaan van leren en werken: 36 uur per week werk je in de praktijk en één dag per week, onder werktijd, ga je naar school.
 
Begeleiding
Je wordt begeleidt door werkbegeleiders en praktijkopleiders.
De werkbegeleiders zijn verpleegkundigen op de verpleegafdeling. Op elke afdeling krijg je een andere werkbegeleider. Zo leer je gelijk samenwerken op de verschillende afdelingen.
 
De praktijkopleiders zijn gespecialiseerd in ‘het leren in de praktijk’ en zijn je coach en bewaker van je praktijkleerproces. Zij kijken samen met jou naar jouw leerbehoefte en stemmen hun begeleiding daarop af.
 
Wat vragen we van jou?
Als aankomend verpleegkundige ben jij degene die de touwtjes in handen heeft over het leerproces naar je droombaan. Je wilt iets leren dus je bent actief, je denkt en doet mee, bewaakt je eigen voortgang en evalueert. We werken samen zodat we er voor zorgen dat je je opleiding met een goed resultaat afsluit.
 
Open avond 'Beleef de zorg'
Op 2 november 2017 organiseren wij onze open avond in het LUMC. Ben je benieuwd naar de mbo-v opleiding, kom dan langs! Onze medewerkers vertellen je graag alles over de opleiding en het praktijkleren in het LUMC.
Na de open avond zal op deze website de vacature voor de opleidingsplaats online staan. 

Meer informatie
Wil je nog wat meer informatie? Bel dan ons Onderwijs Service Centrum, 071- 52 68370.
© 2015 - 2017 Leids Universitair Medisch Centrum | Algemene Voorwaarden