Opleiding verpleegkunde mbo
 
De opleiding volg je in vier jaar tijd op twee plekken. De theorie volg je op het ID College en de praktijk doe je bij ons in het LUMC. De perfecte combinatie om je theorie in de praktijk te brengen in een veilige leeromgeving.
 
Je begint de opleiding met zes maanden theorie op het ID College. Tijdens deze periode, die heet Beroeps Voorbereidende Periode (BVP), loop je drie weken stage op een verpleegafdeling in het LUMC. Sluit je deze periode met een voldoende resultaat af, dan start je als student verpleegkunde bij het LUMC met de BeroepsPraktijkVorming (BPV).
 
De BPV duurt drieënhalf jaar. Deze periode van leren en werken is een samengaan van leren en werken: 36 uur per week werk je in de praktijk en één dag per week, onder werktijd, ga je naar school.
 
Begeleiding
Je wordt begeleidt door werkbegeleiders en praktijkopleiders.
De werkbegeleiders zijn verpleegkundigen op de verpleegafdeling. Op elke afdeling krijg je een andere werkbegeleider. Zo leer je gelijk samenwerken op de verschillende afdelingen.
 
De praktijkopleiders zijn gespecialiseerd in ‘het leren in de praktijk’ en zijn je coach en bewaker van je praktijkleerproces. Zij kijken samen met jou naar jouw leerbehoefte en stemmen hun begeleiding daarop af.
 
Wat vragen we van jou?
Als aankomend verpleegkundige ben jij degene die de touwtjes in handen heeft over het leerproces naar je droombaan. Je wilt iets leren dus je bent actief, je denkt en doet mee, bewaakt je eigen voortgang en evalueert. We werken samen zodat we er voor zorgen dat je je opleiding met een goed resultaat afsluit.
 
Solliciteren?
Als je bij de zorg denkt: dit is iets voor mij én je voldoet aan het profiel, solliciteer dan op een opleidingsplaats mbo-v.
Bekijk hier de vacature.
 
Gebruik hiervoor het sollicitatieformulier. (Deze link is actief na de open dag op deze website. De open dag/wetenschapsdag is dit jaar op zondag 23 oktober 2016).
Je kunt dan gelijk je motivatiebrief en cv meesturen. Laat hierin duidelijk zien dat je voldoet aan het profiel/de criteria zoals in de vacature staat.
 
Meer informatie
Wil je nog wat meer informatie? Bel dan ons Onderwijs Service Centrum, 071- 52 68370.
© 2015 - 2017 Leids Universitair Medisch Centrum | Algemene Voorwaarden