High Care Neonatologieverpleegkunde

Vind je het een uitdaging om als verpleegkundige werkzaam te zijn een  High Care Neonatologie afdeling of couveuseafdeling en/of zuigelingenunit  van een kinderafdeling waarbij de zorg voor moeder én neonaat centraal staat? Start dan met de verpleegkundige vervolgopleiding High Care Neonatologie (HCN).

Je krijgt kennis van, ontwikkelt inzicht in en vaardigheden voor de verpleegkundige zorg aan zieke pasgeborenen/neonaten, die geboren zijn bij een zwangerschapsduur van minimaal 32 weken en zwaarder zijn dan 1200 gram, waarbij de vitale functies niet ernstig verstoord zijn. Wel zijn de functies zo labiel dat ten allen tijde rekening gehouden moet worden dat de vitale functies overgenomen moeten worden. Ook kan één vitale functie bewaking en ondersteuning behoeven en waarbij de patiënt voldoende reageert op de ingestelde therapie. Ook op een HC-Neonatologieafdeling is het kunnen handelen in acute situaties belangrijk, waarbij de veiligheid voor het kind in alle situaties moet worden gewaarborgd. Het kind en zijn of haar ouders zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kenmerkend voor de zorg rondom geboorte is het stimuleren van de hechting tussen kind en ouders. De verpleegkundige ondersteunt in een HC-setting het gezin, begeleidt het prille, kwetsbare en onzekere ouderschap, betrekt de ouders bij de zorgverlening en stimuleert tot krachtig ouderschap.

Programma

Je volgt de generieke module:

de modules uit het basisprofiel obstetrie en neonatologie:

en vervolgens de modules van het uitstroomprofiel neonatologie: Lees voor meer informatie in de studiegids ‘Vervolgopleiding High Care Neonatologie’.

Tijdsinvestering
Bij dienstverband van 32-36 uur: Bij korter dienstverband duurt de opleiding langer, zie studiegids.

Certificering

Media

Verpleegkundige opleiding High Care Neonatologieverpleegkunde LUMC 39333500.jpg

Samenvatting

Duur

9 maanden

Toelatingsvoorwaarden

Contactpersonen

Prijs

Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen en drukfouten.

Startdatum

1 januari 2020
De opleiding start bij voldoende aanmeldingen.

 

Deelnemer dient zichzelf aan te melden. De leidinggevende ontvangt een email om de aanmelding te accorderen.

Aanmelden

 
© 2015 - 2019 Leids Universitair Medisch Centrum | Algemene Voorwaarden