Endoscopieverpleegkunde MDL

Als endoscopieverpleegkundige werk je op een polikliniek voor patiënten met Maag-, Darm- & Leverziekten, een klinische afdeling Interne Specialismen of een Endoscopieafdeling.
Je organiseert de zorg voor de patiënten en geeft aan hen informatie, instructie en begeleiding.
Je weet welke risico’s er aan de endoscopische ingreep zijn verbonden en je observeert de patiënt op de vitale functies en het welbevinden, om complicaties tijdens en na de ingreep vroegtijdig te herkennen.
Je assisteert de medisch specialist bij diverse geavanceerde, diagnostisch endoscopische onderzoeken en therapeutische behandelingen. Je draagt zorg voor het instrumentarium en de behandelruimtes. Je handelt zelfstandig binnen je eigen professionele verantwoordelijkheid.
Om deze functie goed uit te voeren ben je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zo ken je de endoscopische technieken en weet je welke richtlijnen er gelden m.b.t . de voorbereiding, de uitvoering, nazorg en patiëntveiligheid.
Alle bovenstaande facetten van de uitoefening van het beroep zijn in de opleiding meegenomen.
Voel je je uitgedaagd om je verder te bekwamen als endoscopieverpleegkundige? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Programma

De opleiding besteedt lesuren aan vakinhoudelijke kennis, vaardigheden en attitude. Daarnaast is er aandacht voor algemene verpleegkundige vaardigheden. Denk hierbij aan communiceren, klinisch redeneren en zorg voor kwaliteit. Het theorieonderwijs van de opleiding volg je op de locatie waar de opleiding start. Het onderwijs bestaat uit hoorcolleges, opdrachten die je samen met medestudenten uitvoert en zelfstudie. Een open en enthousiaste leerhouding is hierbij van groot belang. Het grootste gedeelte van het leren vindt plaats in de praktijk. Het resultaat en de ontwikkeling laat je zien in je digitale portfolio. De (praktijk)opleider en gastdocenten zullen je hierin coachen.
 
Leerroutes
Het is mogelijk om direct de hele opleiding voor endoscopie MDL als LONG te volgen. Voor beide vakgebieden leer je in theorie en praktijk.
Leerroutes: *Ben je gediplomereerd endoscopieverpleegkundige dan kan je de LONG module volgen. Meer informatie en inschrijven kan onder het tabblad 'losse modules' op de website van Educatie Zorgsector LUMC.

Duur
De opleiding endoscopie MDL bestaat uit minimaal 120 klokuren theorie verdeeld over 18 lesdagen inclusief één congresdag. Dit is exclusief drie stagedagen.In de eigen praktijk worden minimaal 900 klokuren besteed aan praktijkleren. Dit is conform de eisen van het CZO.
Voor de LONG module komen er nog drie vakinhoudelijke lesdagen bij en drie maanden praktijkleren.

Certificering

Bij een CZO erkenning van de praktijkleerplaats wordt een CZO erkend diploma afgegeven.
Is de praktijkleerplaats niet CZO erkend, wordt afhankelijk van het startmoment een diploma van het Erasmus MC of LUMC afgegeven.
Verpleegkundige vervolgopleiding Endoscopieverpleegkunde MDL LUMC.JPG

Samenvatting

Duur

9 maanden

Toelatingsvoorwaarden

Contactpersonen

Prijs

Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen en drukfouten.

Startdatum

1 maart 2019


Deze opleiding heeft een gezamelijk curriculum van Educatie Zorgsector LUMC en het Erasmus MC Zorgacademie.

De opleiding start tweemaal per jaar.

Inschrijven voor het start moment maart kan via de website van het Erasmus MC Zorgacademie

Inschrijven voor het volgende startmoment in september kan via de website van Educatie Zorgsector LUMC.

Naast het volgen van de Endoscopie MDL kan de Long module gevolgd worden. De Long module wordt altijd verzorgd door Educatie Zorgsector LUMC. Inschrijven kan onder het kopje ' losse modules' op de website van Educatie Zorgsector LUMC. 

  • Inschrijving gesloten.

  •  
    © 2015 - 2019 Leids Universitair Medisch Centrum | Algemene Voorwaarden