Kinderverpleegkunde

Vind je het een uitdaging om kinderen in verschillende ontwikkelingsfasen te begeleiden tijdens het ziek-zijn en hen de veiligheid te bieden in de vreemde wereld van het ziekenhuis?

Dan is de verpleegkundige vervolgopleiding kinderverpleegkunde echt iets voor jou. Je leert de totale verpleegkundige zorg te verlenen waarbij het kind en zijn of haar ouders en/of verzorgers centraal staan.

De zorg strekt zich uit van pasgeborenen, zuigelingen, peuters en kleuters, schoolkinderen en adolescenten, die elk om een eigen benaderingswijze vragen. Om dit te kunnen heb je kennis en inzicht nodig t.a.v. de motorische, psychische en sociaal-emotionele groei en ontwikkeling èn de vitale functies van kinderen én de specifieke verpleegkundige zorg bij de uiteenlopende gezondheidsproblemen van kinderen. Tijdens de opleiding ga je je verdiepen in alle aspecten van de kinderverpleegkunde.

Programma

Je volgt de generieke modules: en de specifieke modules: Lees voor meer informatie in de studiegids ‘Vervolgopleiding Kinderverpleegkunde’.
 
Tijdsinvestering
Bij dienstverband van 32-36 uur: Bij korter dienstverband duurt de opleiding langer, zie studiegids.

Certificering

Meer informatie vind je op www.czo.nl.

Media

Verpleegkundige opleiding Kinderverpleegkunde LUMC 38010578.jpg

Samenvatting

Duur

14 maanden

Toelatingsvoorwaarden

Contactpersonen

Prijs

Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen en drukfouten.

Startdatum

1 maart 2019


De opleiding start bij voldoende aanmeldingen.

  • Inschrijving gesloten.

  •  
    © 2015 - 2019 Leids Universitair Medisch Centrum | Algemene Voorwaarden